diumenge, 4 de setembre del 2011

Passejades EFotogràfiques a Vic

Després de la bona acollida que han tingut les Passejades EFotogràfiques a Cervera, conduïdes pel company Joan Porredon durant els passats mesos de juny i juliol, ara és el meu torn i aviat engegarem les de Vic. Per això quedaran obertes les inscripcions a partir del proper dimecres dia 7 de setembre. Si us interessa o coneixeu a algú que li pugui interessar no badeu perquè les places són limitades. Aquest és el targetó informatiu.


Aquesta és una iniciativa engegada des d'Espaifotogràfic i en col·laboració amb entitats de cada municipi de Catalunya on es realitzi que, en el cas de Vic, són La Farinera, Vicjove i VIT. Aprofito per agrair el suport rebut per part de tots per intentar tirar endavant aquesta iniciativa.

Pretén ser un taller bàsic d'iniciació a la fotografia adreçat a totes aquelles persones que volen entendre el funcionament de la càmera i el perquè moltes vegades el resultat obtingut no és l'esperat. Es tracta de no confiar en l'atzar per tal que les imatges ens satisfacin, sinó en dominar mínimament la tècnica fotogràfica bàsica per tal que la càmera faci allò que nosaltres volem. També s'explicaran tècniques i trucs per tal de millorar ràpidament les nostres fotos. Es tracta, en el fons, d'evitar que aquella càmera fotogràfica que vam comprar amb tanta il•lusió no passi a ser una gran desconeguda i, fins i tot, perilli de quedar arraconada al fons de l'armari... I què millor per aconseguir tot això que fer-ho passejant de forma lúdica i distesa.

RUTA URBANA - Es desenvoluparà pel centre de Vic aprofitant l'ambient de mercat que hi ha els dissabtes. Es practicarà la fotografia d'arquitectura, textures urbanes, detalls, perspectiva, retarts quotidians, gent, oficis...

RUTA DE PAISATGE - Es farà pels voltants de Vic i s'explicarà com emfatitzar aquesta tipologia fotogràfica tot practicant sobre el terreny. Paisatge, panoràmiques, recursos compositius, filtre polaritzador, profunditat de camp, flora i fauna...

RUTA NOCTURNA - Aquesta sortida pretén explicar la importància de començar les sortides nocturnes quan encara és clar i s'analitzaran les fases de l'evolució de la llum fins que ja és totalment fosc. Es practicarà el recurs del moviment i s'explicaran les seves aplicacions més creatives. En aquest cas caldrà l'ús del trípode.

JORNADA FINAL - L'última jornada tindrà lloc a les instal·lacions del VIT i es farà una visualització d'una selecció d'imatges de tots els assistents. Al mateix temps s'explicarà la importància de la postproducció fotogràfica exemplificant el seu efecte sobre les mateixes imatges.

Seguint el magnífic exemple d'en Joan Porredon, un cop acabat aquest taller es disposarà de la difusió d'Espaifotogràfic per tal d'obrir un fil als fòrums on poder exposar el resultat final, per tal que tots els membres registrats puguin valorar-lo i així enriquir encara més l'experiència. També s'hi publicaran les cròniques resum de cada jornada. Aquí podeu veure les imatges resultants de Cervera i les cròniques Passejades EFotogràfiques a Cervera... (I) i Passejades EFotogràfiques a Cervera... (II) d'en Joan.

Per qualsevol dubte o aclariment no dubteu en contactar amb mi.



4 comentaris:

  1. jo m'hi apunto el primer i l'ultim. l'1 d'octubre tinc un casament.

    ResponElimina
  2. Edu, que això és per a principiants!!!

    ResponElimina
  3. Si Edu, tal com et comenta en surfzone, aquest taller diguem que no s'adapta gaire al teu nivell...
    Per definir-lo una mica podríem dir que va destinat a gent que vulguin passar de disparar en automàtic a manual, amb tot el benefici pedagògic que això suposa. I que el format en forma de passejades temàtiques pretén fer-lo més amè i participatiu.
    De totes maneres, quan vulguis quedem per anar a fer fotos! ;)

    ResponElimina
  4. ...bueno, bueno... això passa per llegir rapid. Havia entés que era una matinal de fotos. De fet la de EF a Cervera va ser una matinal...o no...

    Saluuut!

    ResponElimina