divendres, 11 de novembre del 2011

AUTOMATITZA L'ACCIÓ

En l'article PASSA A L'ACCIÓ explico com crear una acció amb Photoshop que sistematitzi una seqüència de tasques per poder-la aplicar de forma repetitiva en diferents imatges. Ara farem un pas més per acabar d'optimitzar el procés i aprendrem com aplicar una acció ja creada de forma automàtica a un conjunt d'imatges. Photoshop ens ofereix més d'una manera per fer-ho però en aquesta ocasió veurem el Processador d'imatges per la seva facilitat d'ús.

Per això hem d'anar a Archivo > Secuencias de comandos > Procesador de imágenes... i se'ns obrirà el quadre de diàleg que apareix a la figura A.


figura A

El Processador d'imatges disposa de quatre apartats. En el primer apartat hem d'elegir l'origen del conjunt d'imatges a processar. El conjunt d'imatges poden ser les que tinguem obertes en Photoshop en aquest moment o seleccionar una carpeta d'origen que contingui les imatges. Al segon apartat definirem on volem que es guardin les imatges processades. Li podem dir que es guardin a la mateixa carpeta d'origen o en una altra, indicant-li la ruta corresponent. Al tercer apartat seleccionem el format amb el que volem que les imatges processades siguin guardades. Es poden guardar en format JPEG, PSD o TIFF. Si volem podem seleccionar simultàniament dos o tres formats. Quan Photoshop guarda les imatges processades ho fa creant una carpeta nova, dins de la carpeta que hem seleccionat de destí, amb el nom JPEG, PSD o TIFF segons correspongui amb els formats de sortida que haguem seleccionat. I, finalment, a l'apartat quart podem escollir una acció que tinguem guardada dins d'un grup d'accions. En l'exemple de la figura A s'utilitza l'acció 'BNweb' creada a l'article PASSA A L'ACCIÓ dins del grup d'accions EDUARD.

Per tant ja veieu la quantitat de temps, fent feines repetitives, que us podeu estalviar combinant l'ús d'accions i la seva aplicació sobre un grup d'imatges mitjançant el Processador d'imatges de Photoshop. Una petita inversió prèvia de temps us pot evitar un important volum de feina posterior.



1 comentari:

  1. nanu, poc a poc vas fent el llibre! ...ja arribarà el dia! Bon cap de setmana!

    ResponElimina